U bent hier: pagina: Christa hoofdstuk: Wonen paragraaf: wonen
Informasie...
Ik ben Christa Cammel en woon nu in Julianadorp Geboren op 28 oktober 1953 in Rijswijk en dus met pensioen. Met een lengte van een meter eenenzeventig en Blauw/grijze ogen ben ik gelukkig
Flat woning

boek : 3 hoofdstuk : 33 paragraaf : 39alinea : 54
De allereerste woning welke wij konden verkrijgen bij Woningstichting. Omdat Lucas bij de Marine werkzaam was en er wegens gezinshereniging voorrang werd gegeven, welke door de afdeling huisvesting van de marine gerealiseerd werd, werd het mogelijk dat ik ook naar Den Helder ging. Hierdoor konden wij samen wonen en zou hij dus dicht bij het werk zijn. Wij kregen een flat aangewezen welke in onze ogen best groot was. Slaapkamer, woonkamer, eetkamer, badkamer en keuken. Zie hier de foto van de onderste flat in het midden van deze foto.

Huurwoning

boek : 3 hoofdstuk : 33 paragraaf : 39alinea : 55
Maar al gauw waren wij het er over eens dat wij liever een grotere woning wilde met een stukje gras/tuin. Zeker als wij ook kinderen zouden krijgen vonden wij dit belangrijk. Dus gingen wij daar naar op zoek in de omgeving. Daar waren wel woningen maar hier kwamen wij niet voor in aanmerking. Waar wij wel voor in aanmerking kwamen, was een nieuw op te zetten wijk in Julianadorp. Het kleine dorpje ten zuiden grenzend aan Den Helder. Snel schreven wij ons hier op in en hadden wij de keuze uit een 30 tal nog te bouwen eengezinswoningen. Onze voorkeur ging uit naar een hoekwoning nummer 2513 (ofwel straat 25 nr.13). Ja men had er voor gekozen het Amerikaanse systeem te hanteren en straatnummers te gebruiken in plaats van straatnamen. Juist kort voor wij intrek zouden nemen in deze woning kwamen onze vrienden in een noodsituatie terecht. Zij hadden zojuist een baby gekregen en hadden nog geen woning. Wel stonden zij op de lijst als zoekende. Daar wij onze verhuizing uit de flat nog wel konden uitstellen besloten wij (in samenwerking met Woningstichting) deze woning aan hun over te dragen. Hierdoor mochten zij het door ons uitgekozen huis huren. Met Woningstichting kwamen wij vervolgens overeen dat wij de eerste zouden zijn die in het aanpalende project een woning zouden krijgen toegewezen.

title

boek : 3 hoofdstuk : 33 paragraaf : 39alinea : 56
En aldus gebeurde. Hierdoor waren wij meteen in staat om de gehele bouw van deze woning mee te maken. Veel inspraak in kleur van de tegels en keuken en dergelijke hadden wij hierdoor ook. Uiteindelijk hebben wij hier heel veel jaren met plezier gewoond en tevens vele verbouwingen uitgevoerd om het nog huiselijker te maken. Na 12 heerlijke jaren in deze nieuwbouw woning verzochten wij onze huurbaas Woningstichting om deze aan ons te verkopen. Wij hadden vernomen dat zij elders ook woningen verkochten aan hun huurders. Helaas waren zij hier nog lang niet aan toe. Hoewel wij heel fijn hebben gewoond in onze huurwoning, welke wij vanaf de bouw hebben bewoont, was het toch jammer dat wij geen toestemming kregen deze woning te kopen!

title

boek : 3 hoofdstuk : 33 paragraaf : 39alinea : 57
Inmiddels hadden wij drie kinderen en hebben de woning daar ook op aangepast.
De zolder werd onze slaapkamer en op de eerste etage werd de voorslaapkamer aangepast dat er 3 kajuitbedden in pasten. De badkamer werd voorzien van bad plus douche, een wc en wastafel en ook nog eens volledig betegeld. Ook hadden we nog een logeerkamer/strijkkamer en een heuse Donkerekamer voor het afdrukken van foto's wegens de hobby welke ik had ontwikkeld. Ook de keuken werd aangepast. De tussenmuur ging eruit en werd een bar. Verder bouwde ik een compleet op maat gemaakte keuken inclusief een prachtige afzuigschouw(deze heeft er nog decennia gehangen, ook nadat wij er al lang niet meer woonden).

Nu begonnen wij ons te oriënteren op onze huishoudelijke kosten en vonden wij dat de maandelijkse huur alsmaar meer werd en niet naar ons terugkwam. Indien wij onze woning zouden kunnen kopen zouden wij daarmee kunnen sparen voor de toekomst. De werkverandering van Lucas naar de financiële wereld betekende tevens dat er een goed salaris binnenkwam. Zodanig goed zelfs, dat wij hierdoor betrouwbaar bleken voor de hypotheekverstrekkers (de eigen werkgever van Lucas Eerste Hollandse Verzekeringen). We gingen ons dus rap oriënteren op andere mogelijkheden.

Onze eigen woning!

boek : 3 hoofdstuk : 33 paragraaf : 39alinea : 58
Het was dan ook in deze periode dat wij ons konden veroorloven een nieuw huis te laten bouwen! Een huis met een tuin voor de kinderen. Al gauw bleken wij als eerste optant de nieuwbouwwoning te hebben verkregen. We hebben er veel in en aan verbouwt, en zorgden er zo voor dat de bescheiden woning is uitgegroeid tot een ware residentie. Ieder die hierbinnen is geweest heeft er een fijn gevoel aan overgehouden, zegt men. Een woning waar wij tot op heden nog met veel plezier in wonen. Zie hieronder het huis na de verbouwing!

title

boek : 3 hoofdstuk : 33 paragraaf : 39alinea : 59